Skip to main content

Bij een verhuis naar een nieuwe kantooromgeving komt heel wat kijken. In zo’n geval is het fijn te kunnen rekenen op een partner die een deel van je zorgen volledig van je overneemt. Zo moesten de eigenaars van het nieuwe bank- en verzekeringskantoor Fiexum in Waregem niet wakker liggen van de ICT-infrastructuur. Die werd tot in de puntjes uitgestippeld en gerealiseerd door Integreat.

Groot worden om klein te kunnen blijven

In 2022 besloten twee zelfstandige bank- en verzekeringsmakelaars in het Waregemse de krachten te bundelen. Zo vervelden de kantoren Vanhoutte in Zulte en Deweer in Waregem tot één bank- en verzekeringskanstoor op de Damweg in Waregem. “De twee kantoren hadden exact dezelfde activiteiten. Beide baatten we een Fintro-agentschap uit en boden we als onafhankelijke makelaar verschillende soorten verzekeringen aan. Door de krachten te bundelen, winnen we aan efficiëntie en halen we meer expertise in huis om onze klanten nog beter te bedienen,” verklaart bestuurder Stefan Deweer.

Het meest toegankelijke bank- en verzekeringskantoor uit de regio

Met de fusie kiest FIEXUM voor een hybride aanpak waarbij het persoonlijk en fysiek contact met de klant een centrale plaats krijgt. De ICT moet hierin een perfect ondersteunende rol kunnen spelen.

De verantwoordelijkheid over de nieuwe ICT-omgeving kwam op het bord van Deweer te liggen: “Om de simpele reden dat ik het belangrijk vind dat de ICT onze dagelijkse werking optimaal ondersteunt. Niets vervelender dan trage software of een scherm dat uitvalt als je een klant bij je hebt.”

Van concept tot realisatie

Voor Deweer was het een logische keuze om met zijn opdracht bij Integreat aan te kloppen: “Ik werkte al jaren goed samen met Integreat op het vorige kantoor. De contacten waren steeds goed, de service uitstekend en de software en hardware die ze implementeren is steeds van topkwaliteit.”

En dus kreeg Integreat de opdracht om de volledige ICT-omgeving voor Fiexum uit te tekenen en te implementeren. “Behalve dan voor de bankzaken. Als Fintro-filiaal wordt alle software opgelegd en geïnstalleerd vanuit het Fintro-hoofdkantoor,” nuanceert Deweer. “Los daarvan is alle andere soft- en hardware door Integreat voorzien. Van de patches in de zekeringkast tot de firewall, van de telefonie tot het alarm: Integreat heeft alles voorzien. Waar nodig, in samenspraak met de elektricien. Ze zijn er zelfs in geslaagd om ons op hetzelfde scherm naadloos en in alle veiligheid te kunnen laten switchen tussen bank- en verzekeringssoftware. Dat maakt het voor ons en onze klanten toch een pak aangenamer.”

De moderne vergaderzaal

Eén van de stokpaardjes van het nieuwe Fiexum-kantoor is de volledig uitgeruste vergaderzaal. Deze ruimte bevat alle laatste technische snufjes om op een efficiënte en feilloze manier te vergaderen, zowel live in de zaal, als online. “De hybride aanpak is de rode draad in het Fiexum-verhaal. Dus wilden we met onze vergaderzaal ook een voorbeeld stellen. En daar heeft Integreat perfect op ingespeeld. Zij installeerde grote schermen, camera’s, speakers, micro’s en alle nodige software om optimaal te vergaderen. Kortom, zij hebben van onze vergaderzaal het vlaggenschip van ons kantoor gemaakt”, verklaart Deweer.

Eén partij voor alle ICT-zaken

Of hij tevreden is over zijn beslissing om met Integreat in zee te gaan? “Zeer zeker”, antwoordt Deweer resoluut. “Eén partij die alle ICT-zaken op zich neemt, zorgt voor gemoedsrust. En dat kan je wel gebruiken met alles wat er bij een fusie en een verhuis komt kijken.”

Die gemoedsrust blijft ook na de verhuis. De ICT-omgeving werkt uitstekend, en als er zich eens een probleempje voordoet, dan is het gemakkelijk dat je steeds bij dezelfde partij terecht kunt. “Vraag over onze Voice-over-IP, over een backup, over het alarm? Eén adres: Integreat. Dat alle ICT-zaken bij één partner zijn ondergebracht, maakt het leven zo veel gemakkelijker. Het zorgt er mee voor dat wij onze klanten de service kunnen bieden die we als ééngemaakt kantoor nastreven”, concludeert Deweer.